banner
Open Monumentendag Súdwest Fryslân - E: facebook

Bekijk alle deelnemende plaatsen

Woudsend

Bruisend jubileumprogramma Open Monumentendag Woudsend

Zaterdag 9 september, Open Monumentendag, organiseert Woudsend voor de vijfde keer het evenement “Monumenten, Muziek en Meer...”. Tussen 12:00 en 18:00 uur bruist het weer van activiteiten in het dorp.

Het landelijke thema “Boeren, Burgers en Buitenlui” krijgt in Woudsend een eigen accent met Friese taal en cultuur: met bekende Friese muzikanten als Piter Wilkens, Weima&vdWerf en Grytz&Grize, met Friese dichtkunst in de kerken, met Tomkevertellingen voor de kinderen en met films over het landschap van Zuidwest Friesland en de historie van Woudsend.

Ook zijn er weer de vertrouwde attracties als de vaartochtjes met Friese streekverhalen, een treintje als “Monumentenexpress", een kinderplein, een kunst- en streekmarkt, bezichtiging van molens en kerken en overal live muziek in het dorp.

Extra dit jaar is een expositie van Kinderkunst Woudsend met de onthulling van de eerste bronzen beelden van de KinderKunstroute, een ontdekkingstocht door de steegjes en straatjes van Woudsend met QR-codes en een kartcircuit met rijtest alcohol in het verkeer.

De opening van het evenement is om 12.00 uur bij het ASR-gebouw aan de Eewal met muziek, een verhalenverteller, de sleepbootschipper van Woudsend en een wethouder van de gemeente Súdwest Fryslân. Aansluitend is de onthulling van een gedenkbord van Woudsend Verzekeringen.
Alles is gratis toegankelijk. Meer info: www.woudsendonline.nl en www.touristinfowoudsend.nl

Het programma wordt georganiseerd door bewonersinitiatief “KR8vanWoudsend” in samenwerking met de kerken, molens en horeca en wordt ondersteund door de Ondernemersvereniging, Dorpsbelangen, de gemeente Súdwest-Fryslân en Streekwurk Zuidwest Fryslân.

Houtzaagmolen De Jager

Adres: Ald Wyk 18

Openingstijd: van 10.00 - 17.00 uur

monument

Korenmolen Het Lam

Adres: Molenstraat 4

Openingstijd: van 10.00 - 17.00 uur

monument

Protestantse kerk De Karmel

Adres: Ald Tsjerkhof 2

Openingstijd: van 10.00 - 17.00 uur

monument

St. Michaelkerk Woudsend

Adres: Merkstrjitte 11

Openingstijd: van 10.00 - 17.00 uur

monument