banner
Open Monumentendag Súdwest Fryslân - E: facebook
MonumentVrijmetselaarsloge
PlaatsSneek
ThemaAlgemeen
SoortOverig
AdresLooxmagracht 20
Informatie

Op zaterdag 9 september tijdens de ‘Open Monumentendag’ zullen veel Loges in Nederland de deuren openen voor het grote publiek. Voor geïnteresseerden een unieke kans om de Vrijmetselarij te leren kennen en antwoord te krijgen op vrijwel alle vragen.

De Sneker Loges ‘Concordia Res Parvae Crescunt’ en ‘Concordia Ad Libertatem’ heten u van harte welkom om ons monumentale gebouw te bezichtigen, maar ook om eens met een vrijmetselaar in gesprek te gaan.

Over de vrijmetselarij:
Vrijmetselarij is een eigentijdse stroming, geworteld in eeuwenlange traditie. Onafhankelijk van enige politieke of religieuze beweging is de vrijmetselaar zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Het streven van iedere vrijmetselaar is permanent aan zichzelf te bouwen, zijn 'ruwe steen' te bewerken, om daardoor bewuster in de samenleving te functioneren en voor anderen en zichzelf in het dagelijks leven meer te betekenen. Vrijmetselaren geloven 'ieder op eigen wijze' dat er meer is tussen hemel en aarde.


Over het gebouw:
Vrijmetselaarswerkplaats die in 1881 als tempel werd ingewijd. In 1938 werd het gebouw van een nieuwe en uniek interieur voorzien naar ontwerp van de architect H.A.J. Baanders.